• Testovania T9 2024
          • Testovania T9 2024

          • Vážení rodičia a milí žiaci!

            Celoslovenské  testovanie žiakov deviateho ročníka ZŠ Testovanie 9-2024 sa uskutoční 20.3.2024, t.j. v stredu. Testovať sa začína o 8.00 hodine predmetom matematika a druhým predmetom je slovenský jazyk a literatúra. Testovanie je určebné všetkým žiakom 9. ročníka základných škôl, 4. ročníka gymnázií a tanečných konzervatórií s osemročným vzdelávacím programom a 1. ročníka stredných škôl s päťročným vzdelávacím programom prijatých na vzdelávanie v strednej škole z ôsmeho ročníka základnej školy v SR. Žiaci a rodičia budú oboznámení o priebehu testovania. Bližšie informácie nájdete tu:

        • Na sv. Valentína
          • Na sv. Valentína

          • Existuje veľa príbehov o tom, ako vznikol deň svätého Valentína. Svätý Valentín bol kňaz, ktorý aj napriek zákazu cisára oddával zamilované páry a za to bol odsúdený na smrť. Hovorí sa, že keď bol uväznený, napísal list svojej láske s nápisom – „from your Valentine“. Tak vznikli  milostné dopisy o láske podľa svätého Valentína. Išlo o človeka, ktorý bojoval za lásku. Veril, že  má zmysel a robí z nás lepších ľudí.   Lásku by sme si mali prejavovať každý deň.

            Aj na našej škole si žiaci vytvárali valentínske pozdravy , ktoré adresovali svojmu kamarátovi, kamarátke, pani učiteľke… Do valentínky napísali svojmu kamarátovi niečo milé, veselé, povzbudivé a niektorí pridali aj malý darček. Napísané prianie vhodili do pripravenej valentínskej vyzdobenej krabičky.

            Na konci vyučovania  pozdravy rozdali naši valentínski poštári . Veríme , že valentínky potešili srdiečka každého žiaka. Aj my učitelia ďakujeme všetkým deťom za srdečné  priania, ktoré sme od  Vás dostali. Veď podarovať niekomu milé slovo a úsmev je pre nás všetkých viac ako iné dary.

        • Valentín športovo
          • Valentín športovo

          • Opäť po roku si na Valentína naši najstarší, žiaci 8. a 9. ročníka zmerali sily v stolnom futbale o pohár učiteľa TŠV. Valentínsky turnaj, ktorého podmienkou bolo, aby sa hralo v pároch chlapec – dievča, sa realizoval počas prestávok a zúčastnilo sa ho 6 tímov. S propozíciami turnaja a rozlosovaním do skupín sa žiaci oboznámili deň vopred. Zápasy sa niesli v športovom duchu, v super atmosfére, o výsledku rozhodovala niekedy aj maličká nepozornosť. Nechýbal ani exhibičný zápas víťaza s tímom učiteľov. Sladkú odmenu získali všetci účastníci turnaja. Celkovým víťazom sa stalo družstvo „NIJAK“ z triedy 9.A v zložení Nikolka Pavľáková a Šimon Repko. Víťazom gratulujeme.   

          • Držali sme ľudskú lebku!

          • V štvrtok 8.2. sa na našej škole uskutočnila vzdelávacia prednáška z antropológie - veda o človeku. Informácie o práci antropológov nám odprezentovali RNDr. Gaľová Jana, PhD. a  doc. RNDr. Petrejčíková Eva, PhD, ktoré pôsobia na FHPV Prešovskej univerzity. Doniesli nám aj ľudské lebky, detskú lebku, prierezy kostí, najdlhšiu kosť a najmenšie kostičky ľudského tela a obohatili nás o množstvo informácii z oblasti biológie, dejepisu, ale aj geografie. V mene celého druhého stupňa ďakujeme za spoluprácu.

          • Deň bláznivých účesov

          • V utorok, 6. februára, sa na našej škole uskutočnil Deň bláznivých účesov

            Kreativite sa medze nekládli a žiaci prišli s netradičnými účesmi – vlasovými pavúkmi,  štipcami a balónmi vo vlasoch, bárbi kreáciou, parochňami, drdolmi a rôznymi vrkočmi...Zapojili sa aj niektorí učitelia.

            Najoriginálnejšie účesy boli odmenené vlasovými doplnkami. Veríme, že sa žiaci zabavili a o rok budú ešte kreatívnejší.