• Navštívili sme Hvezdáreň
          • Navštívili sme Hvezdáreň

          • Dňa 22.3.2024 žiaci 5. a 6. ročníka navštívili Hvezdáreň a planetárium v Prešove. Na túto akciu sa tešili už niekoľko dní vopred, pretože konečne mohli využiť všetky poznatky v oblasti vesmíru , ktoré už stihli nadobudnúť v škole, ale zároveň sa dozvedieť aj niečo nové a zaujímavé.V prednáškovej miestnosti na modely slnečnej sústavy mohli názorne vidieť východ a západ slnka, striedanie dňa a noci, ročných období, ale aj ako vzniká zatmenie slnka či mesiaca. Najviac zábavy zažili následne priamo v planetáriu, kde sa dozvedeli veľa o planétach , hviezdach a súhvezdiach. Získali mnoho zážitkov a domov tak odchádzali pozitívne naladení, obohatení o nové poznatky a skúsenosti.

          • Školský e-shop

          • Dobrý deň všetkým!
            Aj tento rok máme pre Vás skvelú správu!


            Naša škola má vlastnú voľnočasovú kolekciu oblečenia, o podobe ktorej rozhodli sami žiaci. Tento školský rok prichádza obohatená o nové produkty, farby a eko oblečenie a navyše pre nás e-shop znížil ceny väčšiny produktov! Ponuku nájdete na tomto linku: https://www.kraloveskoly.cz/zslemesany/

             

            Objednávanie je už spustené a bude možné až do 7.4. Nasledujúci deň sa e-shop uzatvorí a objednané veci pôjdu do výroby. Neváhajte preto, ak si chcete zadovážiť nový kúsok so školským logom!  

             

            (Môže sa stať, že ceny v e-shope sa zobrazia v CZK. V hornej lište e-shopu nastavíte EUR)

              
            S pozdravom a prianím krásneho dňa 

            vedenie školy

             

        • Bábkové divadlo Babadlo – Solivarské poklady
          • Bábkové divadlo Babadlo – Solivarské poklady

          • Dňa 20.03.2024 mali naši žiaci možnosť zúčastniť sa divadelného predstavenia Solivarské poklady. Prostredníctvom bábkoherectva bola detskému divákovi priblížená povesť o pokladoch Slanských vrchov a zaujímavá história ťažby soli. Dozvedeli sme sa ako sa na Solivare našla soľ a  ako sa ju podarilo umom vyťažiť. Zároveň vyjadrujeme veľkú vďaku bábkohercom za pekný umelecký zážitok z predstavenia. Nemali by sme preto nikdy zabúdaťže SOĽ JE NAD ZLATO!

        • Oznam
          • Oznam

          • Vážení rodičia,

            riaditeľstvo ZŠ s MŠ Lemešany Vás pozýva na konzultačné hodiny, ktoré sa uskutočnia dňa 21.03.2024 v čase od 15:00 - 17:00h. V tomto čase Vám budú k dispozícii všetci učitelia školy. Na konzultačné hodiny je potrebné sa prihlásiť k jednotlivým vyučujúcim -  prostredníctvom aplikácie Edupage - v časti Prihlásenie/ Ankety.

            Tešíme sa na Vašu účasť!

        • Úspešná reprezentácia našich florbalistiek
          • Úspešná reprezentácia našich florbalistiek

          • Dňa 22.2.2024 sme sa zúčastnili okresného kola vo florbale starších dievčat, kde sme vybojovali, spomedzi dedinských škôl prešovského okresu, postup do okresného finále. Zdolali sme dievčatá zo ZŠ Fintice a ZŠ Kapušany. Spočiatku to vyzeralo viac komicky ako na postup, no bojovnosť a odhodlanosť dievčat nás dostala opäť na pôdu Hotelovej akadémie v Prešove, kde sa 12.3.2024 odohrávali zápasy finálového kola. Súpermi nám boli  ZŠ Šmeralová, ZŠ Važecká, ZŠ Petrovany a ZŠ Ľubotice. V konfrontácii so silnejšími družstvami sa nám nedarilo tak, ako sme si predstavovali a podobne ako pred rokom sme obsadili neslávne 4. miesto. Celkovo to však hodnotíme za úspech, dievčatá vzorne reprezentovali našu školu. Odovzdali na palubovke všetko a za svoj predvedený výkon v zápasoch sa vôbec nemusia hanbiť a patrí im veľká pochvala. 

        • Geografická olympiáda
          • Geografická olympiáda

          • Dňa 12.3.2024 sa v priestoroch ZŠ Kúpeľná v Prešove konalo okresné kolo geografickej olympiády. V kategórii G našu školu reprezentovali Filip Krajňák a Šimon Škripko z 5.A, v kategórii F Zuzana Turčaniková a Ela Babilonská zo 7.A a v kategórii E Šimon Repko z 9.A. Účasti na tomto kole predchádzalo školské kolo, ktorého sa zúčastnilo dvadsať deväť žiakov našej školy. Do okresného kola postúpili za každú kategóriu prví dvaja súťažiaci s najvyšším počtom bodov.

            Okresného kola sa zúčastnilo celkovo 163 žiakov z viacerých škôl v Prešove. Po úvodnom privítaní a oboznámení sa s podmienkami a pravidlami súťaže pozostával samotný priebeh olympiády z riešenia teoretickej časti a praktickej časti. Teoretická časť trvala 45 minút a súťažiaci mohli získať spolu 60 bodov – 10 za miestnu krajinu, 10 za monotematickú časť a 40 za témy jednotlivých kategórií. V praktickej časti súťažiaci pracovali s atlasmi a v priebehu 60tich minút mohli získať 40 bodov.

            Naši žiaci po skončení prejavili spokojnosť nad svojim výkonom a domov odchádzali obohatení o nové poznatky a skúsenosti. Pevne veríme, že sa im podarí dosiahnuť čo najlepší výsledok a tak vzorne reprezentovať našu školu.

        • Hviezdoslavov Kubín má 70 rokov!
          • Hviezdoslavov Kubín má 70 rokov!

          • Sedemdesiat rokov je naozaj krásne jubileum, a práve tento rok ho dosiahla najznámejšia recitačná súťaž na Slovensku - Hviezdoslavov Kubín.

            Oslávili sme to aj my! Dňa 5.3.2024 sa v školskej knižnici uskutočnilo školské kolo súťaže, na ktorom sa v troch kategóriách pod dohľadom odbornej poroty predstavilo s umeleckým prednesom poézie a prózy spolu 26 žiakov.

            Ďakujeme všetkým zúčastneným za ich umelecké slovo a blahoželáme úspešným recitátorom, ktorí si odniesli cenný diplom a knihu. Postupujúcim na okresné kolo držíme palce v reprezentácii školy. 

             

        • Lyžiarsky výcvik 2024
          • Lyžiarsky výcvik 2024

          • Počas predposledného februárového týždňa sa  žiaci našej školy zúčastnili lyžiarskeho
            výcviku v lyžiarskom stredisku Poráč Park. Výcviku sa zúčastnilo 23 žiakov .
            Cieľom lyžiarskeho výcviku bolo naučiť žiakov základnú techniku zjazdového lyžovania.
            Cieľ sa nám podarilo splniť – začiatočníci sa naučili lyžovať, jazdiť na vleku a pokročilí
            lyžiari sa zlepšovali. Podmienky na lyžovanie boli vyhovujúce aj napriek teplému počasiu
            a plusovým teplotám a občas nás zahrialo i slniečko. Žiaci lyžovali na umelom snehu, keďže
            prírodný sa roztopil vplyvom počasia.. Žiaci majú veľa pekných zážitkov nielen z lyžovania,
            ale aj z pestrých aktivít, ktoré sme spoločne organizovali – bazén, telocvičňa, biliard,
            bowling, dokument o poskytnutí zdravotnej pomoci a iné.
            Z tohtoročného lyžiarskeho výcviku si žiaci odnášajú množstvo zážitkov a príjemné pocity.

          • Deň bez mobilov

          • Ďakujeme všetkým žiakom, ktorí sa zapojili do celoškolskej súťaže v rámci Svetového dňa bez mobilu a dokázali tak, že vedia zaujímavo a kreatívne tráviť svoj voľný čas bez vysedávania za mobilom a internetom. Všetci zúčastnení boli odmenení peknými cenami a zároveň štyria získali hlavnú cenu. K výhre im gratulujeme.  Pevne veríme, že sa všetci počas aktivít zabavili a v budúcnosti budú ešte kreatívnejší.