• Vianočná akadémia
          • Vianočná akadémia

          • Tichá noc, svätá noc, všetko spí, všetko sní...

            V našej škole dnes zneli slová piesne, ktorú pozná celý svet. Vždy v tomto období sa tešíme na vianočnú akadémiu, ktorá nás naladí na najkrajšie sviatky. Aj v tomto roku si jednotlivé triedy pripravili vystúpenia pre svojich spolužiakov a učiteľov. Zazneli vianočné koledy, piesne, básničky, niektorí si dokonca aj zatancovali. Pozreli sme si najznámejší vianočný príbeh, ktorý vždy rozohreje všetky srdiečka. Hodinka, ktorú sme všetci spolu strávili na tejto slávnosti, bola plná radosti a úsmevov, presne tak, ako to v tomto období má byť. Zasa sme sa presvedčili, akých máme šikovných žiakov a čo všetko dokážu. Na záver sme všetci dostali malé darčeky v podobe chutných a vyzdobených medovníkov. Ďakujeme všetkým, ktorí sa podieľali na príprave tejto slávnosti, aj takto naplnili nádherný odkaz vianočných sviatkov – rozdávať lásku a radosť okolo seba. Všetkým želáme pokojné a krásne Vianoce.

          • Vianočná besiedka - ŠKD 1

          • Vianočný čas je tu opäť, a s ním aj rôzne vianočné besiedky, vystúpenia, akadémie, večierky, posedenia. Takéto jedno posedenie sa uskutočnilo aj 12.12.2023 v telocvični našej školy. Zorganizovali ho deti z ŠKD 1. oddelenie a z krúžku Mažoretky,  spolu s p. vychovávateľkou. Pripravili spolu vianočný program pre svojich rodičov. Prekvapením posedenia bola návšteva hudobnej skupiny Basawell z Prešova, ktorá zároveň doprevádzala Mažoretky pri vystúpení. Po ukončení programu nasledoval samotný koncert skupiny spojený so zábavou a tancom. Bol to úžasný zážitok vidieť usmievajúce, šťastné , veselé deti a ich rodičov. Samozrejme, že nechýbali ani vianočné dobroty, punč, koláčiky, perníky, oblátky s medom. Vianočná atmosféra, taká ako má byť. Poďakovanie patrí sponzorovi, deťom a rodičom.

            Prajeme krásne , pokojné vianočné sviatky.

        • Pasovačka prvákov
          • Pasovačka prvákov

          • Konečne prišiel ten dlho očakávaný deň, kedy sa prváci stali hlavnými hrdinami – členmi našej školy – PRVÁKMI. Nič nebolo zadarmo. Žiaci v pripravených aktivitách museli ukázať svoju vedomosť, šikovnosť, ale aj to či dokážu spolupracovať. Každý z nich dostal medailu, pasovací dekrét a za splnenú úlohu získal odmenu. Za prítomnosti pani riaditeľky zložili „sľub prváka“ na najkrajšiu knihu – šlabikár. Náš prvácky sľub sme dozdobili rúčkou každého prváčika a vystavili si ho v triede, nech nám pripomína tento významný deň.

            Naši milí prváci, želáme Vám, aby sa Vaše túžby splnili, aby ste sa v škole cítili dobre, aby ste okrem vedomostí zažili aj kopec radosti a spokojnosti.

          • Náboj Junior - matematicko – fyzikálna súťaž


          • Dňa 24.11.2023 sa v priestoroch Gymnázia J. A. Raymana v Prešove konala medzinárodná
            matematicko – fyzikálna súťaž s názvom Náboj Junior, ktorá súčasne prebiehala vo
            viacerých Európsky mestách. Určená bola pre žiakov 8. a  9. ročníka základných škôl. Za
            našu školu sa zúčastnili žiaci 9. A  triedy a to Dorota Hudáková, Samuel Nemčík, Vanesa
            Jílková a Terézia Feníková. V náročnej a veľmi silnej konkurencií 22 tímov sa nám podarilo
            umiestniť na peknom 8. mieste. Tento úspech závisel nielen na schopnostiach jednotlivých
            členov tímu , ale tiež na tom, ako efektívne dokázali spolupracovať. Okrem rozvíjania
            predstavivosti a logického myslenia bolo cieľom ukázať žiakom krásu matematiky a fyziky.
            Domov všetci odchádzali pozitívne naladení, obohatení o nové poznatky a skúsenosti.
            Deviatakom gratulujeme, a ďakujeme za reprezentáciu našej školy.

        • Olympiáda zo slovenského jazyka
          • Olympiáda zo slovenského jazyka

          • V stredu 15.11. sa v ABC Centre voľného času v Prešove uskutočnilo okresné kolo Olympiády zo slovenského jazyka. Reprezentovať nás bola Vanesa Jílková z 9.A triedy. Olympiáda sa skladala z troch častí: 1. písomný test, 2. žánrová transformácia textu, 3. ústna časť. Po náročnom dni sme sa dočkali krásneho výsledku. Vanesa sa umiestnila na 11. mieste z 39 súťažiacich. Gratulujeme k úspechu!

          • Olympiáda v anglickom jazyku

          • Olympiáda v anglickom jazyku (OAJ) je predmetová súťaž žiakov základných, stredných škôl a príslušných ročníkov šesťročných a osemročných gymnázií. OAJ je postupová súťaž, usporadúva sa každoročne v spolupráci s Celoštátnou odbornou komisiou OAJ. Člení sa na 8 kategórií (1A, 1B, 1C, 2A, 2B, 2C1, 2C2, 2D). Má 4 súťažné kolá (školské, okresné, krajské a celoštátne). Na našej škole sa koncom novembra konalo školské kolo OAJ. Súťažilo sa v dvoch kategóriách – 1 A – (5,6,7.ročník) a kategŕia 1B – 8. a 9. ročník. Z každej kategórie postupuje do vyššieho kola súťaže iba jeden žiak. Z kategórie 1A postupuje K. Nováková 7.A a z kategórie 1B postupuje T. Feníková 9.A. Konkurencia bola veľká, o čom svedčili minimálne rozdiely medzi prvými štyrmi miestami v oboch kategóriách. Všetkým súťažiacim gratulujeme, že sa zúčastnili a výhercom držíme palce na okresnom kole. 

        • Prišiel k nám Mikuláš
          • Prišiel k nám Mikuláš

          • Dňa 6.12.2023 našu školu navštívila vzácna návšteva. Dlho očakávaný príchod  Mikuláša a jeho pomocníkov vyčaroval úsmev  na tvári všetkých detí. Radosť však miestami striedal strach, ale všetko sa na dobré obrátilo. Veselé básničky a piesne presvedčili  čertov a obmäkčili srdce Mikuláša, ktorý ich obdaroval sladkými balíčkami. Sv. Mikuláš nezabudol aj na tých skoršie narodených a  obdaril aj klientov navštevujúcich  denný stacionár v našej obci. Žiaci spoločne s rodičmi a pedagogickými zamestnancami pripravili milé prekvapenie v podobe balíčkov. Darčeky vyčarili úsmev a aj dojatie v ich tvári a preto vyslovujeme veľké ďakujem všetkým, ktorí spojili sily a pomohli pri realizácii milého prekvapenia.

        • Exkurzia - archív
          • Exkurzia - archív

          • Posledný novembrový deň sa naši žiaci piateho ročníka zúčastnili exkurzii v archíve.  Počas prednášky sa mohli dozvedieť o práci archivárov, ako sú uskladnené mnohé písomné pramene, na akom rôznom materiáli sa v minulosti písalo, ale aj aký najstarší dokument sa tu nachádza. Po  prednáške si mohli pozrieť aj priestory, kde sú tieto dokumenty uschované, ale aj miestnosti, kde žili  v minulosti mnísi. Žiaci odchádzali z archívu obohatení o mnohé nové poznatky z histórie.