• Oznam
          • Oznam

          • Vážení rodičia,

            riaditeľstvo ZŠ s MŠ Lemešany Vás pozýva na konzultačné hodiny, ktoré sa uskutočnia dňa 5.12.2023 v čase

            od 15:00 - 17:00h. V tomto čase Vám budú k dispozícii všetci učitelia školy. Tešíme sa na Vašu účasť!

          • Výmenný obchod _ Znížme spoločne množstvo odpadu a vzájomne si pomôžme.

          • Máte  doma nepotrebné veci? Nevyhadzujte ich zbytočne. Vymeňte ich v škole s niekým, koho potešia a spravte tak radosť aj sebe.

            V rámci Medzinárodného dňa nenakupovania ,ktorého cieľom je poukázať na negatívne dopady pre životné prostredie spojené s nadmerným a prebytočným nakupovaním  majú žiaci možnosť v pondelok 27.11.2023 priniesť do školy napríklad  hračky , hry, oblečenie , knihy, školské pomôcky a podobne, ktoré nevyužívajú a vymeniť si ich tak  so spolužiakmi za niečo pre nich vhodné a potrebné.

            Mnohé veci, ktoré už nepotrebujeme však môžu poslúžiť niekomu inému. Znížme tak  množstvo odpadu a zároveň si navzájom pomôžme.

            (podmienka  týchto vecí a predmetov je ich čistota, zachovalý stav , funkčnosť, a možnosť ich opätovného využitia )

             

          • Bubnovačka – Aby bolo deti lepšie počuť!

          • V pondelok 20. novembra 2023 sa naša škola zapojila do desiateho ročníka podujatia BUBNOVAČKA, ktoré má spoločnosť upozorniť na dôležitosť ochrany detí pred násilím a pripomína potrebu včasnej prevencie v spoločnosti. Všetci žiaci sa počas druhej vyučovacej hodiny zišli v telocvični školy, kde pomocou varešiek, fľaší a iných ,,bubnovacích nástrojov“, ktoré si priniesli, organizovane bubnovali aby bolo hlas detí počuť. A že nás veru bolo počuť poriadne! :)

          • Záložka do knihy nás spojila so ZŠ Lichnov, ČR

          • Zapojili sme sa do projektu k Medzinárodnému mesiacu školských knižníc „Záložka do knihy spája školy 2023/2024“ organizovaného Národným inštitútom vzdelávania a mládeže.

            Ide už o 14. ročník tohto podujatia, ktorého cieľom je nadviazanie kontaktov medzi českými a slovenskými základnými školami a osemročnými gymnáziami a podpora čítania prostredníctvom výmeny záložiek do kníh. Žiaci vytvorili záložky s rôznymi motívmi a vymenili si ju so žiakmi z pridelenej partnerskej školy z Českej republiky. Našou sesterskou školou sa stala ZŠ s MŠ Lichnov, pre ktorú sme vyrobili 200 záložiek. Záložky od našich českých kamarátov budú v najbližších dňoch rozdané deťom a veríme, že vyčaria úsmev na nejednej tvári.

            Týmto ďakujeme všetkým žiakom, učiteľom a školskému klubu, ktorí sa podieľali na tvorbe záložiek.

          • Olympiáda zo slovenského jazyka a literatúry - školské kolo

          • Išiel pštros s pštrosicou a pštrosíčatkami Pštrosou ulicou.

            Niekedy nás vie tá naša slovenčina poriadne potrápiť, všakže? Presvedčili sa o tom aj dievčatá, ktoré sa rozhodli, že si vyskúšajú svoje vedomosti zo slovenského jazyka a literatúry. Školské kolo Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry  pre kategóriu C (žiaci 8. a 9. ročníka) sa uskutočnilo 17.10.2023. Dievčatá sa najprv popasovali s testom, potom na nich už čakali slohové a rečnícke zadania. Úspešnými riešiteľkami sa stali Vanesa Jílková, Nikola Pavľáková, Terézia Feníková a Jitka Jandurová. Najviac bodov získala Vanesa Jílková, ktorá nás bude zároveň reprezentovať na okresnom kole. Dievčatá, blahoželáme a Vaneske držíme palce na okresnom kole! 

        • Navštívili sme anglické divadlo
          • Navštívili sme anglické divadlo

          • Žiaci šiesteho až deviateho ročníka navštívili v stredu 25.10 anglické divadlo s názvom  United Neighbours of London - činoherná anglická divadelná inscenácia, koncipovaná ako učebná pomôcka. Sedem poschodí, sedem nájomníkov, sedem osudov, anglický prejav s atraktívnymi dialektami, variabilná scéna, dynamická hudobná koláž a expresívne herectvo – to všetko ponúka táto inscenácia.

            Pred začiatkom divadla sme ešte rýchlo vybehli na vežu kostola sv. Mikuláša, kde si žiaci spríjemnili ráno nádhernými pohľadmi.