• Biela pastelka
          • Biela pastelka

          • Dňa 22.9.2023 sa naša škola zapojila do verejnej zbierky Biela pastelka, aby sme aj my prispeli k uľahčeniu a skvalitneniu života nevidiacich. Podarilo sa nám vďaka vám vyzbierať sumu 180 €.

            Ďakujeme!

        • Oznam
          • Oznam

          • Riaditeľka školy a predsedkyňa ZRPŠ pri ZŠ s MŠ Lemešany pozývajú rodičov na plenárnu schôdzu rodičov a priateľov školy, ktorá sa  uskutoční v utorok 26. septembra 2023 o 15:30 v telocvični  školy. Po skončení plenárnej schôdze sa budú konať triedne schôdzky ZRPŠ, kde sa budú voliť aj triedni dôverníci. Stretnutie triednych dôverníkov sa uskutoční o 16:45 v jedálni školy.

        • Biela pastelka
          • Biela pastelka

          • Milí žiaci a rodičia,  

            V piatok 22.9. 2023 vyráža Biela pastelka so svojimi dobrovoľníkmi do ulíc slovenských miest a obcí. Aj naša škola sa zapojí do tejto celoslovenskej zbierky , ktorej cieľom je upozorniť na problematiku ľudí so zrakovým postihnutím a pomôcť im žiť čo najkvalitnejší a samostatný život.
            Po celom Slovensku bude mať verejná zbierka svoje zbierkové tímy. Všetci, ktorým nie je osud nevidiacich a slabozrakých ľahostajný, získajú za dobrovoľný príspevok do pokladničky spinku v tvare pastelky alebo symbolickú pastelku, ktorou pomyselne nakreslia ďalší pekný príbeh pre niekoho, kto to potrebuje. Pri každej zbierke sa zväčša pýtame KAM idú naše peniaze. V prípade Bielej pastelky si môžete byť istí, že peniaze budú kvalitne využité. Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska vďaka nim môže pomáhať výučbou čítania a písania Braillovho písma, učiť nevidiacich samostatne sa pohybovať v uliciach pomocou bielej palice. Ani práca na počítači či ovládanie dotykového telefónu dnes nie je pre nevidiacich problémom a pod odborným vedením ho poľahky zvládnu. Naučia sa tiež samostatne fungovať v domácnosti – zvládnu varenie, pranie i žehlenie. Aj vďaka vám sa mnohým ľuďom otvorí nová kapitola samostatného a radostnejšieho života... Ďakujeme!

          • Európsky týždeň mobility

          • Aj tento školský rok sa naša škola zapojila do Európskeho týždňa mobility.

            Európsky týždeň mobility je hlavnou informačnou kampaňou Európskej komisie na zvyšovanie povedomia o udržateľnej mestskej mobilite. Podporuje zmenu správania v prospech aktívnej mobility, verejnej dopravy a iných čistých a inteligentných dopravných riešení. Kampaň prebieha každoročne od 16. do 22. septembra.

            Vo štvrtok, 21.septembra, prišlo 80 žiakov do školy na bicykli a počas piatej vyučovacej hodiny si vyskúšali jazdu v teréne. Cyklotúre predchádzala teoretická príprava v podobe dopravnej výchovy. Následne si žiaci nasadili prilby a nasadli na bicykle. Prvý stupeň absolvoval päť okruhov v areáli školy. Druhý stupeň zdolal prevýšenie cestou na Dva duby. Cyklotúra bola náročná, prekážkou bolo blato a ťažký terén. Žiaci bez bicykla sa zúčastnili vychádzky po Lemešanoch zameranej na dodržiavanie pravidiel cestnej premávky.