• Vianočné vystúpenie žiakov 1.B, 2.B a 4.B

          • A mi Vam vinčujeme, na tote svate šviatki i na ten novy rok,

            žebi sce maľi ščešľivi krok,

            do roboti zdravička, na stol švežeho chľebička,

            do šerca radosci, do duši milosci.

            Pokoj svati naj u Vas prebiva

            a laska naj vo vašim dome pribitek ma!

          • Výstava Heydrichiáda  a Návrat lidických deti

          • Dňa 16.12. 2022 sa žiaci deviateho ročníka zúčastnili výstavy s názvom Heydrichiáda  a Návrat lidických detí, ktorú organizovala ZŠ Petrovany. Žiakom ich rovesníci , ktorí boli sprievodcami výstavy ,priblížili zlomové body o nacistickom pátraní po atentáte na zastupujúceho ríšskeho protektora v Protektoráte Čechy a Morava Reinharda  Heydricha. Druhá časť výstavy opisovala smutné príbehy lidických detí, ktoré po atentáte museli opustiť svoje domovy a po vojne sa ich vrátilo do Československa len sedemnásť.

            Takéto smutné a nepochopiteľné udalosti majú byť pre nás varovným prstom , aby sme sa vyvarovali opakovaniu dejinných udalosti a poučili sa z chýb našich predkov.

          • Lemešanko je opäť tu!

          •  

            Predvianočné obdobie je pravidelne aj obdobím, kedy vychádza náš školský časopis. Nájdete ho v menu v kategórii Časopis Lemešanko pod aktuálnym školským rokom. Pohodlne si ho môžete prelistovať online, ukázať rodičom, známym a pochváliť sa, čo všetko ste za pár mesiacov v škole už stihli. Ak by ste mali záujem o tlačenú podobu nájdete ju k nahliadnu v knižnici alebo u pani učiteľky Kukovej. Veríme, že aj prostredníctvom časopisu sa dianie v našej škole dostane bližšie k vám a budete sa z nového čísla Lemešanka tešiť spolu s nami.

          • Mikuláš

          •             Tak ako aj po iné roky, aj tento rok medzi nás zavítal Mikuláš. V utorok 6.decembra v spoločnosti  anjelov  a čertov nám všetkým Mikuláš prišiel rozdať dobrú náladu, ale aj trošku uhlíkov. Šikovné deti pochválil a pohrozil tým, ktorí neposlúchajú. No napokon všetkých potešil sladkým balíčkom.  Ďakujeme Mikuláš a o rok ťa čakáme zas.

             

        • Anglická olympiáda
          • Anglická olympiáda

          • Cudzie jazyky sú neodmysliteľnou súčasťou vzdelávacieho systému na našich školách. Poskytujú žiakom vedomosti, ktoré im umožnia rozširovať svoje obzory a vedomostne rásť aj v budúcnosti pri ďalšom štúdiu, či v práci. Jedným z dominantných cudzích jazykov je angličtina.

            Dňa 18.11. 2022 sa na našej škole organizovalo školské kolo Anglickej Olympiády. Súťažilo sa v dvoch kategóriách: 1A – štvrtý, piaty, šiesty a siedmy ročník  a v kategórií 1B – ôsmy ročník. Obsah olympiády tvorila písomná a ústna časť. Cieľom písomnej časti bolo preveriť jazykové schopnosti, v ústnej časti sa hodnotila komunikatívna zručnosť a plynulosť vyjadrovania sa v anglickom jazyku. Olympiády sa zúčastnilo 21 žiakov a z každej kategórie máme žiaka, ktorý postupuje na okresné kolo. Všetkým súťažiacim ďakujeme, že sa zúčastnili anglickej olympiády a víťazom blahoželáme a prajeme veľa úspechov pri reprezentácii našej školy na Okresnom kole, ktoré sa uskutoční v januári 2023.

        • Pasovačka prvákov
          • Pasovačka prvákov

          • JA PRVÁK, PRVÁČKA SĽUBUJEM VÁM, ŽE NA HODINÁCH NA VŠETKO POZOR DÁM.  DO ŠKOLY PRIPRAVÍM SA RIADNE, DESIATU ZJEM KAŽDOPÁDNE...

            Tieto slová zneli 2. decembra 2022 z 1. A  triedy. To usilovné prvácke včielky sľubovali, že si titul prvák - prváčka zaslúžia. Za pomoci starších žiačok oslobodili od bacila Polepetka krajiny „Čítankovo, Počtárikovo, Športovkovo a Šikovníkovo.“ Po splnení úloh, ktoré pre nich boli pripravené v týchto rozprávkových krajinách a po zložení prváckeho sľubu, boli slávnostne pasovaní pani riaditeľkou za ozajstných prvákov. Na záver pasovačky  zaspievali „prvácku“ hymnu a každý žiačik dostal za svoju šikovnosť pamätný list a sladkú  odmenu. Srdečne blahoželáme.

          • Svetový deň boja proti AIDS

          • Prvého decembra si každoročne pripomíname Svetový deň boja proti AIDS. Jeho symbolom je červená stužka. Pripnutím červenej stužky sme vyjadrili solidaritu s ľuďmi, ktorí trpia infekciou HIV alebo ochorením AIDS.

          • Zapojili sme sa do geografickej olympiády

          • V stredu, 23.11.2022, sa žiaci zúčastnili online školského kola geografickej olympiády. Z 25 súťažiacich bolo 23 úspešných riešiteľov, čím si vybojovali postup na krajské kolo. Sily si zmerali v 100-bodovom teste, ktorý bol rozdelený na dve časti, monotematickú (Objavitelia a moreplavci sveta) a prakticko-teoretickú.

            Postupujúcim blahoželáme a prajeme veľa síl pri štúdiu nových poznatkov a reprezentácii školy.