• Olympiáda zo slovenského jazyka
          • Olympiáda zo slovenského jazyka

          • V stredu 15.11. sa v ABC Centre voľného času v Prešove uskutočnilo okresné kolo Olympiády zo slovenského jazyka. Reprezentovať nás bola Vanesa Jílková z 9.A triedy. Olympiáda sa skladala z troch častí: 1. písomný test, 2. žánrová transformácia textu, 3. ústna časť. Po náročnom dni sme sa dočkali krásneho výsledku. Vanesa sa umiestnila na 11. mieste z 39 súťažiacich. Gratulujeme k úspechu!

          • Olympiáda v anglickom jazyku

          • Olympiáda v anglickom jazyku (OAJ) je predmetová súťaž žiakov základných, stredných škôl a príslušných ročníkov šesťročných a osemročných gymnázií. OAJ je postupová súťaž, usporadúva sa každoročne v spolupráci s Celoštátnou odbornou komisiou OAJ. Člení sa na 8 kategórií (1A, 1B, 1C, 2A, 2B, 2C1, 2C2, 2D). Má 4 súťažné kolá (školské, okresné, krajské a celoštátne). Na našej škole sa koncom novembra konalo školské kolo OAJ. Súťažilo sa v dvoch kategóriách – 1 A – (5,6,7.ročník) a kategŕia 1B – 8. a 9. ročník. Z každej kategórie postupuje do vyššieho kola súťaže iba jeden žiak. Z kategórie 1A postupuje K. Nováková 7.A a z kategórie 1B postupuje T. Feníková 9.A. Konkurencia bola veľká, o čom svedčili minimálne rozdiely medzi prvými štyrmi miestami v oboch kategóriách. Všetkým súťažiacim gratulujeme, že sa zúčastnili a výhercom držíme palce na okresnom kole. 

        • Prišiel k nám Mikuláš
          • Prišiel k nám Mikuláš

          • Dňa 6.12.2023 našu školu navštívila vzácna návšteva. Dlho očakávaný príchod  Mikuláša a jeho pomocníkov vyčaroval úsmev  na tvári všetkých detí. Radosť však miestami striedal strach, ale všetko sa na dobré obrátilo. Veselé básničky a piesne presvedčili  čertov a obmäkčili srdce Mikuláša, ktorý ich obdaroval sladkými balíčkami. Sv. Mikuláš nezabudol aj na tých skoršie narodených a  obdaril aj klientov navštevujúcich  denný stacionár v našej obci. Žiaci spoločne s rodičmi a pedagogickými zamestnancami pripravili milé prekvapenie v podobe balíčkov. Darčeky vyčarili úsmev a aj dojatie v ich tvári a preto vyslovujeme veľké ďakujem všetkým, ktorí spojili sily a pomohli pri realizácii milého prekvapenia.

        • Exkurzia - archív
          • Exkurzia - archív

          • Posledný novembrový deň sa naši žiaci piateho ročníka zúčastnili exkurzii v archíve.  Počas prednášky sa mohli dozvedieť o práci archivárov, ako sú uskladnené mnohé písomné pramene, na akom rôznom materiáli sa v minulosti písalo, ale aj aký najstarší dokument sa tu nachádza. Po  prednáške si mohli pozrieť aj priestory, kde sú tieto dokumenty uschované, ale aj miestnosti, kde žili  v minulosti mnísi. Žiaci odchádzali z archívu obohatení o mnohé nové poznatky z histórie.

        • Oznam
          • Oznam

          • Vážení rodičia,

            riaditeľstvo ZŠ s MŠ Lemešany Vás pozýva na konzultačné hodiny, ktoré sa uskutočnia dňa 5.12.2023 v čase

            od 15:00 - 17:00h. V tomto čase Vám budú k dispozícii všetci učitelia školy. Tešíme sa na Vašu účasť!

          • Výmenný obchod _ Znížme spoločne množstvo odpadu a vzájomne si pomôžme.

          • Máte  doma nepotrebné veci? Nevyhadzujte ich zbytočne. Vymeňte ich v škole s niekým, koho potešia a spravte tak radosť aj sebe.

            V rámci Medzinárodného dňa nenakupovania ,ktorého cieľom je poukázať na negatívne dopady pre životné prostredie spojené s nadmerným a prebytočným nakupovaním  majú žiaci možnosť v pondelok 27.11.2023 priniesť do školy napríklad  hračky , hry, oblečenie , knihy, školské pomôcky a podobne, ktoré nevyužívajú a vymeniť si ich tak  so spolužiakmi za niečo pre nich vhodné a potrebné.

            Mnohé veci, ktoré už nepotrebujeme však môžu poslúžiť niekomu inému. Znížme tak  množstvo odpadu a zároveň si navzájom pomôžme.

            (podmienka  týchto vecí a predmetov je ich čistota, zachovalý stav , funkčnosť, a možnosť ich opätovného využitia )

             

          • Bubnovačka – Aby bolo deti lepšie počuť!

          • V pondelok 20. novembra 2023 sa naša škola zapojila do desiateho ročníka podujatia BUBNOVAČKA, ktoré má spoločnosť upozorniť na dôležitosť ochrany detí pred násilím a pripomína potrebu včasnej prevencie v spoločnosti. Všetci žiaci sa počas druhej vyučovacej hodiny zišli v telocvični školy, kde pomocou varešiek, fľaší a iných ,,bubnovacích nástrojov“, ktoré si priniesli, organizovane bubnovali aby bolo hlas detí počuť. A že nás veru bolo počuť poriadne! :)

          • Záložka do knihy nás spojila so ZŠ Lichnov, ČR

          • Zapojili sme sa do projektu k Medzinárodnému mesiacu školských knižníc „Záložka do knihy spája školy 2023/2024“ organizovaného Národným inštitútom vzdelávania a mládeže.

            Ide už o 14. ročník tohto podujatia, ktorého cieľom je nadviazanie kontaktov medzi českými a slovenskými základnými školami a osemročnými gymnáziami a podpora čítania prostredníctvom výmeny záložiek do kníh. Žiaci vytvorili záložky s rôznymi motívmi a vymenili si ju so žiakmi z pridelenej partnerskej školy z Českej republiky. Našou sesterskou školou sa stala ZŠ s MŠ Lichnov, pre ktorú sme vyrobili 200 záložiek. Záložky od našich českých kamarátov budú v najbližších dňoch rozdané deťom a veríme, že vyčaria úsmev na nejednej tvári.

            Týmto ďakujeme všetkým žiakom, učiteľom a školskému klubu, ktorí sa podieľali na tvorbe záložiek.